کاتلین Kotlin در ماه می سال 2017 به طور قانونی بوسیله گوگل معرفی شد طراحی اپلیکیشن و شرکت گوگل پشتیبانی خویش از لهجه اپ نویسی کاتلین برای توسعه و گسترش نرم افزار های اندروید را پذیرش کرد. پاره ای آنگاه کمپانی توسعه و گسترش قابل انعطاف افزاری جت برین (JetBrain) نیز پذیرش کرد که لهجه Kotlin برای نرمافزار نویسی در پلتفرم iOS نیز کاربردی میباشد. امروز در داناپ مروری بهاین لهجه بسیار برنا خوا هیم داشت و مزایا و معایب آن را نیز شرح خواهیم اعطا کرد.
کاتلین چه می باشد؟
لهجه اپلیکیشن نویسی کاتلین یک گویش ایستا، منبع گشوده و تک منظوره میباشد که قابلیت و امکان پیاده سازی در پلتفرم های متعدد را داراست. این لهجه برای شرکت کردن با لهجه نرم افزار نویسی جاوا و ماشین مجازی جاوا (Java Virtual Machine) گسترش داده گردیده است، اما از روش تکنولوژی LLVM حاذق به کامپایل کردن کدهای جاوا اسکریپت و مستقر نیز میباشد. هزینه توسعه و گسترش لهجه کاتلین بر عهده کمپانی JetBrain میباشد البته بنیاد Kotlin از این مارک حمایت می نماید.
کمپانی گسترش قابل انعطاف افزاری جت برین اذعان داشته که برنامه نویس ها با به کار گیری از گویش کاتلین توانمند خواهند بود که برای iOS، Android و مرورگرهای دیگر نرم افزار های متفاوت پباده سازی نمایند. در واقعیت با امکان پشتیبانی از دو پلتفرم دارای اسم و رسم تلفن همراه، محبوبیت کاتلین رفته رفته میان برنامه نویس ها iOS نیز ارتقا پیدا نموده است.
در واقعیت غرض اساسی گویش Kotlin ایجاد کدهایی میباشد که در ماشین مجازی جاوا قابل انجام می باشند، اسم کاتلین از جزیره ای در حدود سن پیترزبورگ روسیه الهام گرفته گردیدهاست. اگرچه سینتکس (Syntax) گویش کاتلین با Java سازگار وجود ندارد ولی برای گسترش نرم افزار های اندروید با جاوا شرکت کردن می نماید. به عبارت دیگر کدهایی که در لهجه کاتلین نوشته می گردند به طور مستقر با جاوا فعالیت می نمایند و نقصی در آن ها چشم نخواهد شد.
نرمافزار نویسی کاتلین